logo Go to Home Page

Kalenie alebo zmrazenie kôry

Vytvrdzujte vonkajší povrch produktu pre optimalizované ďalšie spracovanie

Vyrábate vrstvené jedlá, ako sú lasagne alebo dezerty? Je váš produkt citlivý na teplo? Musíte medzi vrstvami čakať? Dosiahla vaša vysokotlaková mraznička svoju plnú kapacitu a obmedzuje to vašu priepustnosť? Chcete v súčasnosti urýchliť proces rezania alebo krájania a zároveň predísť poškodeniu alebo roztrhnutiu produktu? Alebo jednoducho chcete robiť tenšie plátky? Potom pre vás môže byť riešením ultrarýchle zmrazenie kôrky.

Kryogénnym stuhnutím alebo zmrazením kôry vášho potravinového výrobku dočasne zmrazíte tenkú vrstvu jeho vonkajšieho povrchu. Tento krátkodobo ochladený a vytvrdený povrch vám umožňuje úspešne pokračovať vo výrobe, či už ide o prechod produktu cez vysokorýchlostné rezacie alebo krájacie zariadenie, vákuové balenie s minimálnou deformáciou, pridanie ďalšej vrstvy alebo polevy alebo jednoducho prenesenie do mechanickej mrazničky na pokračujte v procese mrazenia.

Či už potrebujete dávkový alebo kontinuálny proces, naši odborníci vám radi pomôžu určiť, ktorá kompaktná mraznička bude najvhodnejšia pre vaše špecifické potreby.

Päť dôvodov, prečo zmraziť vaše produkty

Optimalizácia výnosu a zníženie odpadu

Ak plánujete výrobok krájať alebo krájať, ochrana pred poškodením zaisťuje minimálne straty a vyššiu kvalitu výrobku

Zvýšená rýchlosť spracovania

Teraz môžete vydržať vyššie rýchlosti rezania, horúce alebo taviteľné polevy alebo zvýšiť kapacitu vašej mechanickej mrazničky

Zmiernenie úzkych miest

Tí z vás, ktorí manipulujú s teplým produktom, nemusia čakať, kým produkt vychladne v chladiarenskom sklade

Tenké plátky

Tvrdený povrch produktu umožňuje vyrábať tenšie plátky

Bezpečnosť a kvalita potravín

Tento proces zachováva kvalitu produktu. Pri priamom rozmrazení po vytvrdnutí sa výrobok klasifikuje ako čerstvý

Opýtajte sa odborníka

Neil Hansford

Expert na potravinárske technológie, Spojené kráľovstvo

“Musím povedať, že moja čerstvá kôra zmrazená/stužený produkt bola predtým zmrazená?”
Nie, pretože kryogénne zmrazenie kôry prebieha veľmi rýchlo, je časovo obmedzené a týka sa iba vonkajšej vrstvy vášho produktu.

Dry Ice

No water, no residue, just pure cold
LEARN MORE

Wondering about Quality and Compliance?

We care deeply about safety and quality. Our gases and equipment comply with all relevant food legislation.

LEARN MORE

Freshline® Food Services

We don't just supply gases and equipment, we want to help you succeed every step of the way. This is why we also are world leaders in food industry innovation, run trials for you on-site or in one of our laboratories, offer consultancy including process evaluation and optimisation, analytical services and training support.

LEARN MORE

Plyny

Air Products plyny, ktoré sa zvyčajne poskytujú v plynnej a kvapalnej forme, umožňujú zákazníkom v širokom spektre priemyselných odvetví zlepšiť ich environmentálny výkon, kvalitu produktov a produktivitu.

Hromadné zásobovanie

Dodáva sa kamiónom a skladuje sa na vašom mieste buď ako kvapalina v kryogénnych nádržiach alebo ako plyn vo vysokotlakových trubiciach na základe vášho objemu, požadovaného tlaku, úrovne čistoty, prietoku a prevádzkového modelu.

Dusík

Užitočný ako plyn, pre svoje inertné vlastnosti a ako kvapalina na chladenie a mrazenie. Prakticky každé odvetvie môže ťažiť z jeho jedinečných vlastností na zlepšenie výnosov, optimalizáciu výkonu a zvýšenie bezpečnosti prevádzky.

Pýtate sa, či je to pre vás to pravé riešenie?

Objednajte si bezplatnú konzultáciu s jedným z našich odborníkov.

KONTAKTUJTE NÁS: